I skuggan av Turning Torso – Dag 1

Landmärket Turning Torso i Malmö. 

Platsen gjordes upp på telefon och så möttes vi upp på ett bättre ställe än att leta upp en arbetsplats på precis fel ställe i storstaden en fredagseftermiddag. Sedan var det att kasta sig ut på den stora leden som var betänkligt tom på bilar. Det tog drygt fem kilometer så var alla filerna fulla av bilar i mer eller mindre parkerade formen. Trafiken hade saktat in betydligt och vi kröp fram i knappt 20 km/h under ca 5 km. Sedan kunde vi klicka in farthållaren och dra i väg på pedlarstråket. För varje trafikplats som vi passerade så blev antalet bilar färre och det var inte vi missnöjda med.

Laxbutiken

Här har vi varit förut och vi tog en favorit i repris. Dels för att vi behövde mat på eftermiddagen under en lång resan men också för att vi hade blivit tipsade om att trafiken runt Helsingborg och vidare mot Malmö inte är att leka med en fredags eftermiddag. Så, varför inte äta mat OCH se till att vi kommer lite senare så att vi inte fastnar i trafiken en gång till. Sagt och gjort och inte blev vi besvikna på maten heller. Sedan fortsatte vi vår resa. Betongvägen fortsatte och det märktes på att bullret från vägbanan ökade. VI skruvade upp volymen på radion och så var det löst.

Vi stannade till utanför Halmstad Arena och handlade lite kvällssnack innan vi tog och körde den sista etappen till rikets tredje stad och hotellet som nästa bokstavligen låg i skuggan av Turning Torso.

Dag 1 – Laxbutiken
Dag 2 – Falsterbokanalen – Falsterbo golfklubb – Falsterbo fyr – Kolarbacken – Falsterbo museum – Falsterbo kyrka – Falsterbo hus – Skånemarkanden – Skanör – Skanörs borg – Lilla Torg – Sankt Petri kyrka – Turning Torso – Zlatan Court
Dag 3 – Ventrafiken – M/S Uraniborg – Ven – Tycho Brahe – Tycho Brahe museet – Sankt Ibbs kyrka – Bäckviken – Karlslundsbadet – Landskrona IP
Dag 4 – Malmö live – Västra stationen – Malmö Saluhall – Malmö innerstad – World Maritime University
Dag 5 – Fiskhoddorna – Museispåvägen i Malmö – Teknikens och Sjöfartenshus – Kalas på + 55 boende -Pildammsparken – Malmö IP -Sankt Petri läroverk
Dag 6 – Kockums – Klaffbron – Torrdockan – Spetsbunkern – Gängtappen – Ubåtshallen – Bockkranen – Universitetsholmen
Dag 7 – Amathadådet
Dag 8 – Malmö centralstation