Halland i påsk dag 3

Klitterbadet

Det blev ganska tidig start och så bar det av till Klitterbadet i Falkenberg. Det byggdes som ett utomhusbad för saltvatten 1969 och femton år senare blev det ombyggt till ett inomhusbad. Sveriges enda 50 m inomhusbassäng med saltvatten. Falkenbergs kommun utreder om hur de ska förnya badet som är i behov av upprustning. Hittills så visar utredningen att det är lika dyrt att renovera som att bygga nytt och hallen är i behov av upprustning, inte minst med sin ganska ”konstiga” uppsättning av fönster som ger ett väldigt ojämnt ljus i bassängen. Efter avslutad motion var kroppen klar med aktiviteter och det blev en mycket lugn eftermiddag. Men först var det besök på SIA glass i Slöinge, en plats där vi köpt en del glass under åren i Halland.

 

Dag 1 – Kungsbacka badhus – Gamla E6 – Ringhals och Bua – Ny Varberg

Dag 2 – Asige – Treudden i Öinge – Hällkistan i Bostället – Hagbards galge – Bussfabriken i tomma intet

Dag 3 – Klitterbadet – SIA glass

Dag 4 – Hemresa