Hemester – dag 3

Simstadion i Varberg

En simtur, eller två, i Varbergs simstadion är nära nog en semester tradition. Corona året hade gjort att kommunen dragit andra slutsatser av vad som händer än kollegorna i Halmstad. Här hålls öppet några få timmar tidigt, riktigt tidigt på morgonen. Det gällde att passa på, att gå upp före tuppen för att få simma i en av Sveriges få saltvatten bassänger. Det blir lite annorlunda simteknik eftersom man flyter lite högre än vanligt och måste tvinga ner sig i vattnet för att få goda simtag. Efter tre-fyra hundra meter brukar det ha löst sig. När det blöta var slut så var det dags att åka ”hem” till frukost.

Freespe golf

Som så ofta på sommaren så ska det göra aktiviteter. Så även denna dag. Det stod Freespe golf på programmet. Banan som fanns i siktat fanns på Vallarna i Falkenberg, jo visst är det där som det spelas sommarbuskis varje år. Det är inte långt till Falkenberg och vi var snart där. Parkerade ner vid hamnen inte långt i från Falkenbergs hus som vi besökte för några år sedan. Sedan letade vi oss fram till en restaurang som serverade buffé, något som under Corona sommaren kanske inte är det optimala. Krögaren hade gjort vads om gick att göra och framför maten hade han målat upp röda rutor på marken. Endast en person fick befinna sig i varje ruta, vilket gör att det inte gick att stå trångt. Borden var placerade så att det inte blev för nära. Mycket går att säga om pandemin men det finns en grupp av människor som kommer att klara pandemin riktigt bra, de som är innovativa och nytänkande. Som vår krögare här.

Sedan var det dags att åter ta fordonet och lotsa oss fram till en plats att parkera på. Sedan blev det till att traska en bit på Vallarnas Friluftsområde. Utöver friluftsteatern så är det samlat en hel del aktiviteter, skatepark, idrottshallar, boulebanor och Falkenbergs discogolf park. Banan byggdes 2015 och det kombinerar en bana om 18 delar. Sporten, för det är en sport, till fressebee familjen och man kastar helt enkelt en freespee mot ett hål, som består av en korg med kedjor som freespeen träffar och landar i korgen. Precis som i golf finns det olika svårigheter i banan som man som kastare måste ta hänsyn till, träd som står ”illa dumt” till, buskage, doglegs, dvs, banan svängar åt ena eller andra hållet och andra hinder som passar för sporten. Två dagar av simningen, efter nära 100 dagar av avhållsamhet från motionsformen pga. Cornonan hade tagit ut sin rätt och tröttheten var sådan att det var lika bra att avstå. Andra i truppen satt med god entusiasm igång med fritidsaktiviteten. När de trötta och glada tagit sig i mål var det åter till natthärbärget och så var det vila fram till det var dags att sova, det är ju trots allt semester!

 

Dag 1 – I hemmets lunga vrå

Dag 2 – Brottet – Strandgården – Slöinge

Dag 3 – Simstadion i Varberg – Freespee golf

Dag 4 – Kungsbacka badhus – En biltur på den halländska bygden – Falkenbergs motorbana

Dag 5 – Hemma igen

Dag 6 – Lyrestad – KInnekullebanan – Töreboda – Tidan – Askebergs skeppsättning – Flistads kyrka – Kung Ranes hög – Stora Rör – Varnhems klosterkyrka

Dag 7 – Gammelmacken i Sollebrunn – Nossebro – Qvarnstensgruvan – Forshems kyrka – Husaby – Pizza i Källby – Dafgårds – Läckö slott – Trollhättan