Londonresan – Dag 7

Londons Olympiapark några månader innan de Olympiska spelen gick av stapeln i den brittiska huvudstaden.

Dagen innan hade varit hektisk. Nu var det lugnare. Vi tog god tid på oss och kom till Hamleys strax efter 10. Det var dags att spendera 30 pund på leksaker. Dottern hade fått pengar att köpa en födelsedagspresent och efter att grundligt ha inventerat leksakshusets alla möjligheter var det nu dags att komma fram till ett beslut. Måste säga att resultatet blev bra. Sjuåringen fick de leksaker hon ville ha och har varit nöjd med dessa. Vem sa att barn inte kan ta bra beslut om de får bra underlag till sina beslut. Ty, de fyra dagar som gått har gett tid till eftertanke och det har varit en nyttig erfarenhet.

Olympiska spelen i London 2012

Olympiska spelen ska gå i London i år 2012 och varför inte passa på att titta på den olympiska byn och anläggningarna. Vi tog tunnelbanan till Stratford en knapp halvtimmes resa åt öster från de centrala delarna. Direkt kom vi ut på en mycket väl renoverad tunnelbanestation och sedan slussades vi in i ett köpcentrum som nog är det största som denna historiska krönikör har sett. Det var enormt och dessutom i tre våningar. Längst bort fanns ett varuhus beläget. Förnämligt nog var det en av OS-sponsorerna och i avdelningen för souvenirer, och det fanns mer än vad som gick att överblicka, fanns det ett rum med panorama utsikt över OS-arenan. Det var det närmaste vi kunde komma, vi tog våra kort och köpte våra souvenirer gick därifrån. Vi hann inte ut genom dörren innan tjuvlarmet gick. Det visade sig vara en larmbricka från Hamleys som satt kvar och den gav upphov till en genomsökning av en mycket artig vakt. Vi passade på att titta på böcker som är ett intresse men det var inte mycket böcker av historiskt intresse, tyvärr. Böcker från Första och Andra världskriget finns det 13 på dussinet och kanske har det lästs lite för många redan. Det var dags att fara tillbaka till hotellet, sedan vila och så till ett steakhouse för att ta avsked av världsmetropolen London.

Londonresan – Dag 1 – Stansted – Bayswater – Paddington – Piccadilly Circus – JMW Turner – Marble Arch

Londonresan – Dag 2 – Blitzen – Docklands – Greenwich – Greenwich Naval Collage – Normandie 1944 – Ett annat London – Elisabeth II – Krimkriget och Florence Nightengale

Londonresan – Dag 3 – St Mary´s hospital och Alexander Flemming – TESCO – Hamleys – Carnaby street – Soho – China town – Fish n chips

Londonresan – Dag 4 – Hyde Park – Kensingtongardens – Prince Albert memorial – Royal Albert Hall – Drottning Victoria – Imperiets tid – Kensington Palace – The Diana memorial Playground in Kensington Gardens

Londonresan – Dag 5 – Windsor Castle – Stonehenge – Bath

Londonresan – Dag 6 – Elephant and Castle – Imperial war museum – FlaK 88 – SS Anglo Saxon – Shaped by war – Secret war – Världskrigen – Waterloo station – Westminster bridge – Palace of Westminster – Big Ben – Westminster Abbey Winston Churchill – Montgomery – Lord Alanbrook – William Slim – The Cenotaph Monument to the Women of World War II – Scotland Yard – St. Martin-in-the-Fields

Londonresan – Dag 7 – Olympiska spelen i London 2012

Londonresan – Dag 8 – Regent Park