Coronamidsommar 2 – Dag 3

Den vackra svenska midsommaren som vi lite hastigt fick lämna för viktigare saker.

Akuta nyheter

Det var segt att komma upp och nyheterna var inte goda. Ögat hade blivit värre och efter lite googling var alternativen till symptomen inte särskilt uppmuntrande. Tanken hade varit att resa från Örkelljunga på den gamla Riksettan som skyltats upp som turistväg och köra den ända upp till Vaggeryd för att sedan ta Riksväg 27 förbi Tranemo till Borås och vidare hem fram på eftermiddagen. Så blev det inte. Ett kort rådslag avgjorde att vi skyndsamt skulle bege oss hem och under resan ringa 1177 för att ta reda på mer. Våra vänner ställde upp och städade vår stuga så att vi skulle kunna komma iväg.

Vi jäktade inte igenom frukosten utan pratade och åt den mat som vi behövde. Sedan blev det lite mer fart med att plocka ner allt som vi plockat upp efter att ha haft med det och som nu skull med hem. Fem minuter efter att vi sagt adjö så slogs de fyra siffrorna in på telefonen och Skånes 1177 ställde oss i en telefonkö på en dryg halvtimma. Någonstans närmare Halmstad fick vi kontakt med sjukvården. Den skånska sjuksköterska var mycket hjälpsam och ringde på sina interna linjer till vårt sjukhus och kollade. Jo, det hade kommit in några ögon ärenden så sjukhuset hade kallat in akutläkare denna midsommarsöndag. En sjuksköterska från vårt område skulle ring oss inom en timme. Vi valde att åka hem och vänta men han inte så långt. Efter några kontroll frågor så fick vi beskedet att komma in till ögonakuten omedelbart.

Väl på sjukhuset konsternerade att det var det värsta tänkbara scenariot och vår vän lades in omedelbart och 24 timmar var operationen klar. Synen var räddad, men det är ingen garanti men vår vän kom under behandling i tid, vilket vi var så glada för. Den tänkta resan blev helt plötsligt å oviktig.